Продукти: (за 2-3 порции)
• 500 г свинско месо
• 4 зърна черен пипер
• 4 зърна бахар
• 1 дафинов лист
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• 500 г картофи
• настърган хрян
• мащерка, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме месото с 1 л гореща вода, посоляваме, прибавяме черния пипер, бахара, дафиновия лист и малко мащерка и варим почти до омекване.
Прибавяме ситно нарязаните корени за супа, ситно нарязания лук, нарязаните на кубчета картофи и продължаваме да варим, докато продуктите омекнат напълно.
Изваждаме месото, нарязваме го на филийки и го гарнираме с настърган хрян. Изваждаме също картофите, които сме сварили с месото, поръсваме ги със ситно нарязан магданоз и ги поднасяме отделно.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...