Кулинарни рецепти » Фасул в тава

 Фасул в тава

Продукти:

• 1 кг стар фасул
• 8 глави лук
• 10-12 малки сухи пиперки
• 1 ч. ч. олио
• 1 с.л. салца
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз
• джоджен
• сол

Начин на приготвяне:

Накиснете фасула и на другия ден го сварете и прецедете.

Обелете 4 глави лук и ги нарежете на филийки. Наредете от него 1 пласт в тава, а отгоре – фасул и завършете с лук.

В сгорещеното олио изпържете останалите 4 глави лук, нарязани ситно. Наръсете със сол и червен пипер. Прибавете разредената с малко вода салца, ситно нарязаните магданоз и джоджен (може сухи).

С получената запръжка залейте фасула, като пъхате в него сухите пиперки. Сложете ястието да се запече във фурната.

Автор: Иванка Найдева

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало