Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг агнешко месо и дреболии
• 2-3 връзки пресен лук
• няколко люти чушки
• 1 пакетче краве масло
• 1,5 к.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 1-2 домата
• 1/2 к.ч. бяло вино
• черен и червен пипер,
• джоджен, калофер
• лимонов сок, сол
Почистваме и измиваме добре месото и дреболиите, нарязваме всичко на кубчета и слагаме в пръстен съд. Прибавяме нарязания лук, лютите чушки, маслото, червен и черен пипер, калофер и джоджен. Посоляваме, наливаме виното, лимонов сок и малко вода и захлупваме.
Слагаме ястието да се задушава в умерена фурна, докато месото и дреболиите омекнат. След това заливаме кебапа с яйцата, които сме разбили в млякото и леко запичаме.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...