Продукти:
• 300 г целувки
• 2 пакетчета краве масло
• 200 г захар
• 3 яйца
• 2 с.л. кафе
• 1 ч.л. ром
• 100 г шоколад
Начин на приготвяне:
Заливаме ситно смляното кафе с 1 1/2 к.ч. вода и варим, докато остане 3/4 от течността. Разбиваме размекнатото масло на пяна. Отделно на слаб огън разбиваме жълтъците със захарта до сгъстяване. Отстраняваме от огъня и като продължаваме да разбиваме прибавяме прецеденото кафе. Сипваме тази смес капка по капка при разбитото масло.
Върху широк стъклен поднос затваряме обръча от форма за торти. Нареждаме на дъното половината от целувките и заливаме с крема. Отгоре нареждаме останалите целувки и оставяме крема да стегне. След това отстраняваме обръча и намазваме тортата отгоре и отстрани с белтъците, които сме разбили на гъст сняг с 2 с.л. вода. Накрая поръсваме с настърган шоколад /или шоколадови пръчици/.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...