Кулинарни рецепти » Ягодова крем-торта

 Ягодова крем-торта

Продукти:

• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 к.ч. брашно
• 1 кг ягоди
• 1-2 с.л. пудра захар за поръсване на ягодите
• половин пакетче желатин
• лимонов сок

За крема:

• 2 ч.ч. прясно мляко
• 4 жълтъка
• 50 г брашно
• 150 г захар
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с половината от захарта и постепенно прибавяме брашното. Изсипваме сместа в по-голяма форма за торта, покрита с намаслена хартия, и печем в умерена фурна.

Разбиваме жълтъците и захарта за крема. При непрекъснато бъркане прибавяме млякото и брашното, пресято с ванилията. Слагаме на умерен огън и продължаваме да бъркаме, докато кремът се сгъсти. Отстраняваме от огъня и оставяме да изстине, като от време на време разбъркваме, за да не хване кора.

Измиваме ягодите и ги слагаме в дълбок съд. Поръсваме с пудра захар и ги оставяме да престоят 1 час.

Изваждаме изпечения блат от формата, освобождаваме от хартията и отново го връщаме във формата. Отгоре разстиламе крема на равномерен пласт, а върху него нареждаме ягодите с връхчетата нагоре.

Допълваме сока, който е останал от ягодите с вода, така че да се получи една чаена чаша, прибавяме останалата захар и малко лимонов сок и слагаме да заври, като разтопяваме предварително накиснатия в студена вода желатин. Оставяме да поистине и внимателно заливаме тортата, така че ягодите почти да се покрият.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало