Кулинарни рецепти » Ягодова крем-торта

 Ягодова крем-торта

Продукти:

• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 к.ч. брашно
• 1 кг ягоди
• 1-2 с.л. пудра захар за поръсване на ягодите
• половин пакетче желатин
• лимонов сок

За крема:

• 2 ч.ч. прясно мляко
• 4 жълтъка
• 50 г брашно
• 150 г захар
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с половината от захарта и постепенно прибавяме брашното. Изсипваме сместа в по-голяма форма за торта, покрита с намаслена хартия, и печем в умерена фурна.

Разбиваме жълтъците и захарта за крема. При непрекъснато бъркане прибавяме млякото и брашното, пресято с ванилията. Слагаме на умерен огън и продължаваме да бъркаме, докато кремът се сгъсти. Отстраняваме от огъня и оставяме да изстине, като от време на време разбъркваме, за да не хване кора.

Измиваме ягодите и ги слагаме в дълбок съд. Поръсваме с пудра захар и ги оставяме да престоят 1 час.

Изваждаме изпечения блат от формата, освобождаваме от хартията и отново го връщаме във формата. Отгоре разстиламе крема на равномерен пласт, а върху него нареждаме ягодите с връхчетата нагоре.

Допълваме сока, който е останал от ягодите с вода, така че да се получи една чаена чаша, прибавяме останалата захар и малко лимонов сок и слагаме да заври, като разтопяваме предварително накиснатия в студена вода желатин. Оставяме да поистине и внимателно заливаме тортата, така че ягодите почти да се покрият.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало