Кулинарни рецепти » Шарлота с малини

 Шарлота с малини

Продукти:

• 24 бишкоти
• 150 мл вода
• 2 с.л. малинов ликьор
• 400 г малини

За крема:

• 250 мл прясно мляко
• 2 праха ванилия
• 50 г захар
• 30 г брашно
• 50 г смлени бадемови ядки
• 1 цяло яйце
• 1 жълтък

Начин на приготвяне:

Сваряваме млякото с ванилията. Смесваме захарта, брашното, смлените бадемови ядки, цялото яйце и жълтъка и постепенно сипваме горещото мляко. Слагаме на огъня да заври, като непрекъснато бъркаме, отстраняваме оставяме да изстине.

Напояваме леко част от бишкотите със смес от вода и малинов ликьор и ги нареждаме по дъното и стените на форма за торти. Във вътрешността на формата разстиламе най-напред част от крема, отгоре нареждаме малини, върху тях - натрошени бишкоти, отново крем и така, докато се напълни формата. Най-отгоре завършваме с бишкоти, които леко притискаме и оставяме шарлотата да се охлажда.

Преди поднасяне обръщаме в чиния за сервиране и украсяваме с пресни малини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало