Кулинарни рецепти » Кисела торта

 Кисела торта

Продукти:

• 2 пакета обикновени бисквити
• 1 кофичка кисело мляко с по-висока масленост
• 6 с.л. захар
• 1 ч.л. настъргана кора от лимон
• няколко капки лимонов сок

Начин на приготвяне:

Разбъркваме добре киселото мляко заедно със захарта, настърганата лимонова кора и лимоновия сок.

В правоъгълна тавичка подреждаме един ред бисквити, след това изсипваме от приготвения крем, пак нареждаме бисквити и т.н. до изчерпване на продуктите. Последният пласт трябва да е от крем.

По желание украсяваме тортата с плодове от компот, настърган шоколад или шоколадови пръчици, кокосови стърготини и др. Поставяме тортата в хладилник, за да се охлади.

Автор: Веселина Янкова

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало