Кулинарни рецепти » Пиле фрикасе

 Пиле фрикасе

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 60 г краве масло
• 2-3 с.л. брашно
• 2-3 жълтъка
• 1 лимон
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции и го сваряваме в подсолена вода.

Запържваме маслото и брашното, докато добият златист цвят. Заливаме с 1 ч.ч. бульон от пилето, прибавяме порциите пиле и оставяме ястието на съвсем слаб огън за няколко минути.

Прибавяме жълтъците, разбити с 2 с.л. лимонов сок и няколко резенчета лимон и след 3-4 мин отстраняваме от огъня. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало