Кулинарни рецепти » Кисело зеле с гъби

 Кисело зеле с гъби

Продукти:

• 1 кисела зелка
• 500 г печурки
• 100 г ориз
• 1 к.ч. олио
• черен и червен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме гъбите, нарязваме ги на ивички и ги задушаваме в част от мазнината и малко вода.

Нарязваме зелето на ситно и го задушаваме в останалото олио. Щом поомекне прибавяме ориза, поръсваме с черен и червен пипер и готвим още няколко минути.

Смесваме с гъбите, прехвърляме сместа в тавичка, наливаме малко зелев сок и запичаме в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало