Кулинарни рецепти » Кисело зеле с гъби

 Кисело зеле с гъби

Продукти:

• 1 кисела зелка
• 500 г печурки
• 100 г ориз
• 1 к.ч. олио
• черен и червен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме гъбите, нарязваме ги на ивички и ги задушаваме в част от мазнината и малко вода.

Нарязваме зелето на ситно и го задушаваме в останалото олио. Щом поомекне прибавяме ориза, поръсваме с черен и червен пипер и готвим още няколко минути.

Смесваме с гъбите, прехвърляме сместа в тавичка, наливаме малко зелев сок и запичаме в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало