Кулинарни рецепти » Торта Даниела

 Торта Даниела

Продукти:

• 400 г орехови ядки (лешници)
• 50 г натурален шоколад
• 1 ванилия
• 1 лимон
• 50 г нишесте
• 10 яйца
• 30 г захар
• 200 г конфитюр от боровинки или малини
• 500 г отцедено кисело мляко
• 50 г пудра захар
• 25 г нарязани захаросани смокини
• шоколадови бонбони във форма на сърце

Начин на приготвяне:

Изпичаме леко ореховите ядки, смиламе ги, смесваме ги с настъргания шоколад, кората от лимона, ванилията и нишестето. Отделяме жълтъците и ги разбиваме на крем заедно със захарта. Внимателно съединаваме с разбитите на сняг белтъци. Прибавяме сместа от орехи и нишесте, разбъркваме и изсипваме сместа във форма за торта, която предварително сме покрили с алуминиево фолио.

Изпичаме блата в умерена фурна. Изчакваме да изстине и го разрязваме хоризонтално на две части. Слепваме двата блата с конфитюра, а отгоре и отстрани намазваме с разбитото кисело мляко. Оформяме по периферията на тортата ръбче от ситно нарязани смокини и украсяваме с бонбони във формата на сърце.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало