Кулинарни рецепти » Торта Даниела

 Торта Даниела

Продукти:

• 400 г орехови ядки (лешници)
• 50 г натурален шоколад
• 1 ванилия
• 1 лимон
• 50 г нишесте
• 10 яйца
• 30 г захар
• 200 г конфитюр от боровинки или малини
• 500 г отцедено кисело мляко
• 50 г пудра захар
• 25 г нарязани захаросани смокини
• шоколадови бонбони във форма на сърце

Начин на приготвяне:

Изпичаме леко ореховите ядки, смиламе ги, смесваме ги с настъргания шоколад, кората от лимона, ванилията и нишестето. Отделяме жълтъците и ги разбиваме на крем заедно със захарта. Внимателно съединаваме с разбитите на сняг белтъци. Прибавяме сместа от орехи и нишесте, разбъркваме и изсипваме сместа във форма за торта, която предварително сме покрили с алуминиево фолио.

Изпичаме блата в умерена фурна. Изчакваме да изстине и го разрязваме хоризонтално на две части. Слепваме двата блата с конфитюра, а отгоре и отстрани намазваме с разбитото кисело мляко. Оформяме по периферията на тортата ръбче от ситно нарязани смокини и украсяваме с бонбони във формата на сърце.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало