Продукти:
• 4 тиквички
• 4 домата
• 4 глави лук
• 250 г сирен
• 2 с. л. зехтин
• 4-5 скилидки чесън
• 3 с. л. прясна мащерка
• бял пипер, сол
Начин на приготвяне:
Загряваме част от зехтина в тиган на умерена температура. Добавяме нарязания на тънки филийки лук и задушаваме 10 минути - до златисто. Прибавяме пресования чесън и задушаваме още 1-2 минути. Изваждаме от тигана и разстиламе равномерно на дъното на намазана с малко зехтин кръгла тавичка. Поръсваме с малко мащерка.
Нарязваме доматите на тънки филийки. В купа смесваме нарязаните на филийки тиквички и половината от мащерката и поръсваме с част от солта и зехтина. Настъргваме сиренето и запазваме половината за поръсване отгоре.
Като започваме от края на тавичката, нареждаме ред леко застъпващи се доматени филийки, ред тиквички, ръсейки помежду им малко настъргано сирене. Повтаряме така, докато тавичката се напълни. Подправяме с белия пипер, посоляваме и заливаме с малко зехтин.
Смесваме заделеното сирене с останалата мащерка и наръсваме ястието. Печем във фурна загрята до 180 градуса. Оставяме ястието да се охлади поне 15 минути преди сервиране.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...