Кулинарни рецепти » Бисквитена торта с ябълки и орехи

 Бисквитена торта с ябълки и орехи

Продукти:

• 1 кг ябълки
• 2 пакета ронливи бисквити
• 1 пакетче краве масло
• 1ч.ч. пудра захар
• 1 к.ч. счукани запечени орехи

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото със захарта до побеляване и прибавяме като непрекъсваме биенето настърганите ябълки и ситно натрошените бисквити. Изсипваме сместа върху тортена чиния и оформяме във вид на торта.

Поръсваме с орехите и оставяме да престои 2 часа в хладилника, след което по желание може да гарнираме с разбита подсладена сметана или изцедено кисело мляко.

По същия начин можем да приготвим торта с круши.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало