Продукти:
• 500 г зрял фасул
• 2 печени червени чушки
• 1 глава лук
• 1 ч.л. стрита чубрица
• 1 ч.л. стрит джоджен
• 1 ч.л. червен пипер
• 2-3 с.л. галета
• 1-2 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме и го сваряваме в нова вода.
Отцеждаме и още топъл го смесваме с настъргания лук и ситно нарязаните чушки. Посоляваме, прибавяме подправките и омесваме.
Изчакваме сместа да изстине и оформяме от нея плоски кюфтета, които овалваме в галетата и нареждаме в намазана с олиото тавичка. Печем кюфтетата 20 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...