Продукти:
• 150 г зрял фасул
• 1 главичка лук
• 1 с.л. масло
• 1/2 с.л. брашно
• 1/2 с.л. грис
• 150 мл прясно мляко
• 1 яйце
• ситно нарязан магданоз
• киселина по желание
• крутони за гарниране
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме фасула в подсолена вода, отцеждаме и го пасираме.
Загряваме маслото и пържим в него до поруменяване брашното. Прибавяме гриса и пържим и него още 3-4 мин. Разреждаме с топлото прясно мляко, бъркайки непрекъснато, докато получим гладка каша.
Сваляме запръжката от котлона и я разбъркваме с бобеното пюре. Наливаме от водата, в която е врял фасулът, така че да получим желаната гъстота на супата и я клокваме още веднъж.
Оставяме я да поизстине и тогава я застройваме с разбитото в киселината яйце. Наръсваме с магданоз и гарнираме с крутони.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...