Продукти:
• 200 г сварен и пасиран боб
• 1 голяма глава лук
• 100 мл зехтин
• сокът от 1 лимон
• сол, черен пипер
• маслини и магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Настъргваме на ситно ренде лука и го смесваме с пасирания боб.
Докато пюрето е още топло, подправяме със сол, черен пипер, зехтин и лимонов сок. Разбъркваме хубаво и украсяваме с магданоз и маслини.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...