Продукти: (за 4 порции)
• 1 глава карфиол
• 250 г гъби
• 60 г краве масло
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. оцет
• 1 к.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Издълбаваме кочана на карфиола и го накисваме в студена вода, която сме подкиселили с оцета. След 15-20 мин го отцеждаме и го сваряваме в подсолена вода, към която сме прибавили млякото. Внимаваме да не се превари.
Нарязваме на ситно лука, чесъна и гъбите и ги задушаваме в маслото, докато се изпари водата. Посоляваме, прибавяме доматеното пюре, разредено с виното, и оставяме соса да къкри на слаб огън.
Накрая поръсваме с черен пипер и изсипваме част от соса в голяма кръгла чиния. В средата слагаме сварения и изцеден карфиол и изсипваме в празнината от кочана останалия сос.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...