Кулинарни рецепти » Тракийски есенен гювеч

 Тракийски есенен гювеч

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг телешко месо
• 1 к.ч. олио
• 5-6 моркова
• 5-6 зелени камби
• 2 корена пащърнак
• 2 глави лук
• 200 г карфиол
• 200 г зелен фасул
• 3-4 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме месото, след което го нарязваме на хапки. Нарязваме лука на филийки, камбите – на ивички, морковите - на колелца, а пащърнака – на кубчета. Бланшираме фасула. Накъсваме карфиола на ивички. Обелваме доматите и ги нарязваме на кръгчета.

Задушаваме месото в мазнината заедно с лука и морковите. Последователно прибавяме камбите, карфиола, зеления фасул и пащърнака. Когато зеленчуците поомекнат, поръсваме червения пипер, посоляваме на вкус, наливаме 1 ч.ч. топла вода и разбъркваме.

Покриваме гювеча с доматите, поръсваме ситно нарязания магданоз и оставяме ястието да къкри на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало