Кулинарни рецепти » Пиле по градинарски с ориз

 Пиле по градинарски с ориз

Продукти: (за 8 порции)

• 1 с.л. олио
• 600 г обезкостени пилешки гърди
• 2-3 глави лук
• 2 зелени чушки
• 1 кг домати
• 1 скилидка чесън
• 250 г сварени царевични зърна
• 1,5 ч.ч. ориз
• 50 г настърган кашкавал
• 3 стръка праз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеленчуците на кубчета, а пилешкото – на пръчици. Запържваме месото, лука и чушките, като бъркаме постоянно. След като пилето порозовее, прибавяме обелените и настъргани домати и царевицата, заедно със соса.

Изчакваме сместа да заври и изсипваме ориза и настърганият кашкавал. Намаляваме температурата, посоляваме, покриваме с капак и оставяме ястието да покъкри, докато ориза се свари. Малко преди да го свалим от огъня, прибавяме нарязаният на ситно праз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало