Продукти: (за 8 порции)
• 1 с.л. олио
• 600 г обезкостени пилешки гърди
• 2-3 глави лук
• 2 зелени чушки
• 1 кг домати
• 1 скилидка чесън
• 250 г сварени царевични зърна
• 1,5 ч.ч. ориз
• 50 г настърган кашкавал
• 3 стръка праз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците на кубчета, а пилешкото – на пръчици. Запържваме месото, лука и чушките, като бъркаме постоянно. След като пилето порозовее, прибавяме обелените и настъргани домати и царевицата, заедно със соса.
Изчакваме сместа да заври и изсипваме ориза и настърганият кашкавал. Намаляваме температурата, посоляваме, покриваме с капак и оставяме ястието да покъкри, докато ориза се свари. Малко преди да го свалим от огъня, прибавяме нарязаният на ситно праз.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...