Продукти:
• 500 г кайма
• 2 филии хляб
• 1 глава лук
• 3 яйца
• 2 с.л. доматено пюре
• 4 картофа
• 3 с.л. масло
• 3 с.л. прясно мляко
• кимион
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Към каймата прибавяме намокрената сърцевина на хляба, настъргания на ренде лук, двете яйца и подправките и ги разбъркваме добре.
Приготвяме кюфтета с големина на яйце, като издълбаваме гнездо на всяко и ги редим в тавичка. Заливаме с разтопено масло и ги печем 20-25 минути в силно нагорещена фурна.
Сваряваме картофите и ги пасираме. Слагаме ги в тенджера, добавяме 1 с.л. масло, 1 яйце, 2 с.л. мляко, сол и черен пипер.
Така приготвената смес запържваме в продължение на 5 минути, като разбъркваме, докато се получи хомогенно пюре.
Без да вадим кюфтетата от тавичката, ги напълваме с пюрето. Разтваряме 2 с.л. доматено пюре в 1 ч.ч. топла вода и заливаме кюфтетата, след което ги слагаме отново във фурната за още няколко минути.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...