Продукти:
• 500 г кайма
• 2 филии хляб
• 1 глава лук
• 3 яйца
• 2 с.л. доматено пюре
• 4 картофа
• 3 с.л. масло
• 3 с.л. прясно мляко
• кимион
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Към каймата прибавяме намокрената сърцевина на хляба, настъргания на ренде лук, двете яйца и подправките и ги разбъркваме добре.
Приготвяме кюфтета с големина на яйце, като издълбаваме гнездо на всяко и ги редим в тавичка. Заливаме с разтопено масло и ги печем 20-25 минути в силно нагорещена фурна.
Сваряваме картофите и ги пасираме. Слагаме ги в тенджера, добавяме 1 с.л. масло, 1 яйце, 2 с.л. мляко, сол и черен пипер.
Така приготвената смес запържваме в продължение на 5 минути, като разбъркваме, докато се получи хомогенно пюре.
Без да вадим кюфтетата от тавичката, ги напълваме с пюрето. Разтваряме 2 с.л. доматено пюре в 1 ч.ч. топла вода и заливаме кюфтетата, след което ги слагаме отново във фурната за още няколко минути.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...