Продукти:
• 3 връзки репички с листата
• 2 глави лук
• 750 г картофи
• 2 с.л. олио
• 1/2 ч.ч. бяло вино
• 1 л бульон
• 150 г сметана
• черен пипер, индийско орехче
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме лука и картофите и ги нарязваме на кубчета, които задушаваме в сгорещеното олио. Прибавяме виното и бульона и варим на бавен огън 10 минути.
Пасираме картофите и прибавяме 1/4 от репичките, нарязани на колелца, и листата и задушаваме 5 минути. Пасираме зеленчука.
Подправяме със сметана, лимонов сок, сол, черен пипер и индийско орехче. Гарнираме порциите с останалите репички, нарязани на колелца и листата, нарязани лентички.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...