Продукти:
• 2-3 глави лук
• 100 г грах
• 1-2 тиквички
• 1 патладжан
• 2 картофа
• 100 г зелен фасул
• 2 чушки
• 3-4 домата
• 1 к.ч. олио
• 200 г сирене
• 1 с.л. брашно
• 2-3 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжана на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцеди горчивият сок. Нарязваме чушките на пръстени, тиквичките - на кубчета, картофите – на филийки, доматите - на ситно, а фасула – на парчета.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината. Щом поомекне, последователно прибавяме и задушаваме фасула, граха, чушките, патладжаните, тиквичките, картофите и доматите.
Прехвърляме зарзавата в глинен гювеч, посоляваме и поръсваме с джоджен, магданоз и черен пипер. Разбъркваме и наливаме топла вода, която да покрие продуктите. Захлупваме и печем в умерено силна фурна.
Когато гювечът е почти готов, заливаме с яйцата, разбити с млякото и брашното, и връщаме във фурната за да се запече заливката.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...