Продукти: (за 4 порции)
• 500 г шилешко месо
• 1 було
• 1 глава лук
• 4 домата
• 5-6 розички от карфиол
• 1 к.ч. грах
• 3-4 картофа
• 3-4 месести пиперки
• 1-2 люти чушлета
• 1 к.ч. олио
• четвърт пакетче краве масло
• 1-2 ч.ч. гореща вода
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.л. ситно нарязан копър
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на порции, посоляваме го, слагаме го в плитък и широк съд и го заливаме с горещата вода и част от олиото. Варим го около 40 мин на умерен огън.
Прибавяме всичките зеленчуци /без лютите чушки/, които сме почистили, нарязали и смесили като за салата. Поръсваме ястието с червения пипер, посоляваме го, прибавяме лютите чушлета, заливаме го с останалото олио и го покриваме с булото.
Захлупваме плътно съда и варим около 1 час на тих огън. Преди да поднесем, заливаме с разтопеното масло и поръсваме със ситно нарязаните магданоз и копър.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...