Кулинарни рецепти » Панирани кюфтета

 Панирани кюфтета
(Армения)

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г кайма
• 2 глави лук
• 2 к. ч. ориз
• 2 с. л. брашно
• 2 с. л. галета
• 2 яйца
• половин китка магданоз
• черен пипер, сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно лука, прибавяме го към каймата, добавяме изчистения и измит ориз, магданоза, черния пипер и солта. Месим продуктите около 10 мин.

Оформяме плоски кюфтета, овалваме ги в брашно и ги сваряваме. След като се сварят, ги оставяме да се отцедят. Овалваме ги в галета, потапяме ги в разбитото яйце и ги изпържваме до златисто оцветяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало