Продукти: (за 2 порции)
• 4 големи твърди домата
• 150 г сирене
• 4 яйца
• 30 г краве масло
• 2 картофа
• 2-3 с.л. сметана
• 1 щипка червен пипер
• 1 щипка ким
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги варим в подсолена вода до разваряване. Намачкваме ги и ги смесваме със сметаната.
Отрязваме капачета от горната страна на доматите и ги издълбаваме. Натриваме ги от вътрешната страна със сол и ги оставяме да се отцедят.
Натрошаваме сиренето и го подправяме с червен пипер и ким. Напълваме доматите с тази смес и ги нареждаме в обилно намаслена тавичка.
Отделяме жълтъците от белтъците и във всеки домат пускаме по един жълтък.
Разбиваме белтъците с малко сол и оцет и внимателно ги съединяваме с изстиналото картофено пюре. Разстиламе тази смес около доматите и тук там слагаме парченца масло.
Печем 15-20 мин в умерено загрята фурна.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...