Кулинарни рецепти » Свинско в гърне

 Свинско в гърне

Продукти: (за 4-5 порции)

• 800-900 г свинско месо
• 3-4 глави лук
• 100 г краве масло
• 1 люта чушка
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото, почистваме го от ципи и сухожилия, измиваме го на течаща вода, отцеждаме го и го нарязваме на парченца. Слагаме парчетата в глинено гърне заедно с маслото и 1-2 к.ч. вода.

Загряваме и прибавяме ситно нарязания лук, лютата чушка, зърната черен пипер, ситно нарязан магданоз и сол на вкус. Доливаме 1 ч.ч. топла вода, захлупваме гърнето и го слагаме на слаб огън. Задушаваме, докато месото омекне напълно. Поднасяме ястието топло, поръсено с препърженото масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало