Продукти:
• зелеви листа (кисели или пресни)
• 1,5 кг картофи
• 200 мл прясно мляко
• 30 г масло
• 50 г галета
• 2 яйца
• 300 г сланина
• 2-3 с.л. олио
• магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Пригответе пюре от сварените картофи, прясното мляко, яйцата, маслото и сол на вкус.
Попарете зелевите листа в подсолена вода, ако са пресни. Завийте сарми, като във всяко листо слагате по едно парченце сланина и картофено пюре според големината на листата. Увийте стегнато листата и поръсете с олио, галета и черен пипер.
Подредете сармите в намаслена тава и запечете 15 минути в силно сгорещена фурна. Тези сарми можете да приготвите и с листа от маруля, спанак, лапад.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...