Кулинарни рецепти » Специалитет Мозайка

 Специалитет Мозайка

Продукти: (за 5 порции)

• 250 г шунка
• 30 г кашкавал
• 3 яйца
• 100 г кускус
• 75 г мазнина
• 100 г гъби
• 2 моркова
• 1 по-голям домат
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме кускуса в 700 мл подсолена вода заедно с нарязаните на малки кубчета моркови. Отцеждаме. Нарязваме шунката на ивички и заделяме малко за украса. От домата изрязваме 5 кръгчета също за украса, а останалото наситняваме.

Нарязваме гъбите на филийки и ги задушаваме в 2/3 от мазнината. Прибавяме останалите продукти и кускуса. Подправяме със ситен магданоз и сол и разбъркваме добре. Разбиваме яйцата, леко ги посоляваме и ги объркваме в горната смес.

Намазняваме 5 гювечета и разпределяме мозайката в тях. Печем кратко, но на силна фурна. Обръщаме мозайката в чинийки и гарнираме с резенчета шунка, клонче магданоз, кръгче домат и лъжица заквасена сметана или изцедено кисело мляко, подправено със сол и по желание с чесън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало