Кулинарни рецепти » Туршия от пълнени патладжани

 Туршия от пълнени патладжани

Начин на приготвяне:

Избират се средно големи патладжани, измиват се, отрязват се дръжките им и се разполовяват. Внимателно се изстъргва семенната част. Посоляват се и се оставят да престоят 30 мин, за да се отцеди горчивият сок. Пускат се в кипяща вода за 4-5 мин, след което се изваждат, отцеждат се и се оставят да изстинат.

Нарязва се много на ситно малко бяло зеле, настъргват се няколко моркова, нарязват се на ситно няколко скилидки чесън, както и листа от магданоз и целина. Всички зеленчуци се смесват, посоляват се и сместа се претрива с ръце.

Плънката се разпределя в издълбаните половинки патлажани, които след това се съединяват, за да образуват цял патладжан, и се завързват с клончета от целина.

Нареждат се в големи буркани или друти подходящи съдове и се заливат с охладена саламура, приготвена от 1 л вода, 1 л.вода и 2 к.ч. сол.

Туршията се съхранява на сухо и хладно място.

Автор: Венета Митева

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало