Кулинарни рецепти » Маринована тиква

 Маринована тиква

Продукти:

• 1 кг тиква
• 500 г захар или мед
• 300 мл винен оцет
• семена анасон
• 1 пръчица канела
• 1/3 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата и я нарязваме на кубчета с дебелина 3 см.

Смесваме оцетът със захарта и подправките и оставяме да заври. В горещата смес пускаме кубчетата тиква и варим 3 мин. Сваляме съда от огъня и го похлупваме. Оставяме да престои 24 часа, а после прецеждаме сместа през гевгир. Течността варим до сгъстяване.

Нареждаме тиквата в буркани и сипваме получената марината. Затваряме бурканите и прибираме на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало