Кулинарни рецепти » Мусаковица

 Мусаковица

Продукти:

• 1 кг картофи
• 2 средно големи тиквички
• 2 домата
• 1 к. ч. олио
• черен пипер и сол на вкус

За заливката:

• 1 кофичка кисело мляко
• 1 ч. ч. настъргано сирене
• 3 яйца
• половин китка магданоз

Начин на приготвяне:

Обелваме и нарязваме картофите на кръгчета. Нареждаме ги в тавичка и посоляваме. Върху тях нареждаме кръгчета от тиквичките, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Най-отгоре покриваме с кръгчета домати. Поръсваме с олиото и запичаме до омекване на картофите. Накрая заливаме ястието с разбитите с млякото и нарязания магданоз яйца и допичаме във фурната.

Автор: Янка Памукова

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало