Кулинарни рецепти » Яхния от агнешко и спанак

 Яхния от агнешко и спанак

Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г тлъсто агнешко месо
• 700-800 г спанак
• 2 връзки пресен лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• сол
• кисело мляко

Начин на приготвяне:

Измиваме агнешкото месо, нарязваме го на парчета и посоляваме. Слагаме го в тенджера с вода, колкото да го покрие, и варим, докато водата почти се изпари. Добавяме ситно нарязания пресен лук и олиото, захлупваме и задушаваме без да запържваме.

Изчистваме, измиваме и нарязваме на ивици спанака, прибавяме го към ястието. От време на време разбъркваме с дървена лъжица, за да не загори. Когато спанакът завехне напълно и се попари, доливаме малко топла вода.

Препичаме брашното, размиваме го с малко вода и също го прибавяме към яхнията. Посоляваме и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало