Кулинарни рецепти » Пилешка супа с кашкавал и броколи

 Пилешка супа с кашкавал и броколи

Продукти: (за 5 порции)

• 800 г обезкостено пилешко месо
• 2 глави прясно броколи
• 60 г краве масло
• 1 ч.ч. брашно
• 3 кубчета пилешки бульон
• 1 ч.ч. сметана
• 1-2 ч.ч. настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разтапяме маслото на умерен огън, прибавяме брашното и след постоянно бъркане оформяме гъста смес.

В дълбока тенджера наливаме 2 л вода и прибавяме кубчетата пилешки бульон, парченцата пилешко месо, цветчетата броколи, черен пипер и сол на вкус. Покриваме с капак и след като заври оставяме супата да къкри на слаб огън 45 мин.

Сгъстяваме супата, като при енергично бъркане прибавяме сместа с брашното. Варим още 5 мин, сваляме от огъня и щом супата поизстине, прибавяме сметаната и настърганият кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало