Кулинарни рецепти » Кьопоолу с горчица и патладжани

 Кьопоолу с горчица и патладжани

Продукти:

• 1,5 кг червени чушки
• 1,5 кг зелени чушки
• 10 патладжана
• 2 ч.ч. олио
• 1 непълна ч.ч. оцет
• 1 непълна ч.ч.захар
• 5 с.л. фина горчица
• 3 с.л. сусамов тахан
• 1 с.л. соев сос
• 1 с.л. червен пипер
• 3 скилидки чесън
• 2 семена от анасон
• 2 зърна синап
• 1 ч.л. подправки по избор
• 1 щипка индийско орехче
• 1 щипка канела
• 1 щипка смлян карамфил
• 1 щипка стрит кориандър
• сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме патладжаните и чушките и ги смиламе. Прибавяме оцета, захарта и сол на вкус. Пържим до сгъстяване. Отделно препържваме леко олиото и го наливаме в сместа. Разбъркваме постоянно с дървена лопатка, докато получим гладка каша, която овкусяваме с останалите продукти и стрития чесън.

Дръпваме от огъня, прибавяме тахана, горчицата и соевия сос. Връщаме на огъня за 3-5 минути, като бъркаме постоянно. Накрая обработваме с пасатор. Готовото кьопоолу насипваме в буркани и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало