Продукти:
• 5 кг червени домати
• 2,5 кг патладжан
• 2 връзки магданоз
• 400 мл олио
• сол и захар на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжаните на кубчета, посоляваме, оставяме да си пуснат горчивия сок и отцеждаме. Загряваме олиото и пържим патладжана до омекване. Вадим го и оставяме да се отцеди от мазнината.
В олиото слагаме попарените, обелени и наситнени домати, подправяме със сол и захар и с бъркане готвим, докато им изври течността и се сгъстят.
Връщаме патладжаните, наръсваме с наситнения магданоз и пържим още малко. Насипваме сместа в сухи бурканчета, затваряме херметически и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...