Продукти:
• люти чушлета
• едро бяло грозде
• сол, захар
• ябълков оцет
Начин на приготвяне:
Подбираме здрави чушлета, подрязваме им дръжките и леко ги опукваме на котлон. Оронваме зърната на гроздето.
Редим бурканите по следния начин: чушлета, ред гроздови зърна, отгоре наръсваме с 1 ч.л. сол и 1 ч.л. захар и така до напълването на буркана. Последният ред трябва да е от гроздови зърна. Оставяме бурканите да престоят 1 нощ.
На следващия ден ги заливаме догоре с ябълков оцет. Претакаме ги последователно 3-4 дни, докато солта и захарта се стопят. Бурканите не се затварят плътно.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...