Продукти:
• 5 кг червени камби
• 3 кг моркови
• 2 глави целина
• 3 глави чесън
• 1 ч.ч. сол
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. оцет
• олио
Начин на приготвяне:
Счукваме чесъна, а останалите зеленчуци нарязваме на парченца и смиламе на машинка за месо. Объркваме ги хубаво със солта, захарта и чесъна, завръзваме ги в чиста тензухена кърпа и ги слагаме над дълбок съд 1 нощ да си пуснат сока. Към него прибавяме оцета и варим 10 мин.
Напълваме бурканчета със зеленчуковата смес, наливаме маринатата на 1 пръст под горната резка на буркана, допълваме с олио и затваряме херметически. Не стерилизираме.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...