Кулинарни рецепти » Предястия » Предястия с месо и риба

Предястия:

Троянска луканка

Продукти: • 6 кг говеждо месо • 2 кг нетлъсто свинско месо • 2 кг твърда сланина • 250 г сол • 10 г селитра • 30 г черен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме месото на късове от 100-150 г, осоляваме го и оставяме за 24 часа в хладно помещение върху накло...

Търговищко мезе

Продукти: • 1 телешко шкембе • 300 г телешки език • 200 г сланина • чесън, магданоз • черен пипер, оцет, сол Начин на приготвяне: Бланшираме езика и сланината за 5 минути във вряща вода. Нарязваме ги на тънки филийки и ги нареждаме върху разстланото шкембе...

Филе от скумрия във вино

Продукти: • 800 г филе от скумрия • 1 ч.ч. бяло вино • 1 ч.ч. вода • 1 глава лук • 1 скилидка чесън • 1 дафинов лист • лимонова кора • черен пипер, сол • магданоз и каперси за украса Начин на приготвяне: Заливаме чесъна и разполовената глава лук с ...

Филийки от шунка

Продукти: • 4 тънки филийки шунка • 20 г краве масло • 3-4 с.л. чернодробен пастет • 1 кисела краставичка • 3-4 маслини • зелени листа от лук Начин на приготвяне: Разбиваме размекнатото масло на пяна, прибавяме пастета и ситно нарязаната краставичка и ра...

Херинга по скандинавски

Продукти: • 500 г солена херинга • 2-3 глави лук • 2-3 кисели краставички • 2-3 кисели ябълки • 1 дафинов лист • 1 ч.ч. прясно мляко • черен пипер, лимонов сок Начин на приготвяне: Заливаме солената херинга със студена вода и я оставяме да кисне едно д...

ШО ФРОА от пуйка

Продукти: • 6 филета от пуйка • 5 ч.ч. пилешки бульон • 1 глава лук • 2 моркова • 1 ряпа • 1 стрък праз • 1 зелена салатка • 1 парче целина • 100 г краве масло • 40 г брашно • 15 г желатин • половин връзка магданоз • 1 дафинов лист • черен пипер, со...

Шпикован език

Продукти: • 1 език • 2-3 скилидки чесън • 50 г пушени гърди • 1 с.л. олио • 1 к.ч. бяло вино • сол Начин на приготвяне: Сваряваме езика в подсолена вода, обелваме го и с помощта на остър нож правим върху него надлъжни нарези, в които пъхаме ивички от чес...

Шунка със сметана

Продукти: • 200 г сметана • 100 г отцедено кисело мляко • 200 г шунка • 2 кисели ябълки • 2 с.л. кетчуп • лимонов сок, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме ябълките и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме шунката на ситно и я смесваме с ябълките. ...

Яйца от риба и извара

Продукти: • 500 г извара • 3-4 с.л. гъста сметана • 1 солена херинга • 3-4 с.л. настъргано сирене • 4 с.л. олио • 1 с.л. ситно нарязан магданоз За соса: • 1 с.л. сметана • 1с.л. горчица • 2 с.л. олио • 1-2 щипки захар • малко оцет, сол Нач...

Японски пай

Продукти: • 200 г накълцани пилешки гърди • 8 твърдо сварени яйца • 4 с.л. захар • 4 с.л. нишесте • 1 с.л. светъл соев сос • 1 с.л. сухо бяло вино • 2 с.л. десертно бяло вино • сол Начин на приготвяне: Смесваме соевия сос с двата вида вино, прибавяме...

назад
Начало