Кулинарни рецепти » Предястия » Предястия с месо и риба

Предястия:

Мозък в сос от горчица

Продукти: (за 4 порции) • 1 телешки мозък • 1 глава лук • 1 ч.ч. зехтин • 1 –2 с.л. горчица • 1 лимон • 4 твърдо сварени яйца • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Заливаме мозъка с хладка вода, която сменяме на няколко пъти. Внимателно отс...

Ордьовър от риба и зеленчуци

Продукти: • 500 г речна риба • 3-4 моркова • 2 твърдо сварени яйца • 1 ч.ч. грах • 4-5 опечени чушки • 1 опаковка майонеза • магданоз, сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите и морковите и ги нарязваме на кубчета. Опичаме пиперките и ги нарязваме ...

Ордьовър с миди

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1-2 л. прясно мляко • олио, оцет • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Избираме затворени миди, измиваме ги много добре и ги заливаме с прясното мляко. Оставяме ги да киснат около 15 мин, така те всмукват мляко...

Пикантно руло

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 200 г пушена риба /или риба от консерва/ • 2 жълтъка от твърдо сварени яйца • 3-4 с.л. лимонов сок • розмарин или магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разбиваме размекнатото масло на пяна. Прибавяме рибата ...

Предястие за всеки вкус

Продукти: • 12 печурки • 3 моркова • 1 тиквичка • 1 червена чушка • 1 глава лук • 400 г бяло пилешко месо • 1 с. л. олио • 100 г коняк • 3 с. л. соев сос • 100 г макарони • оцет, сол, черен пипер Начин на приготвяне: Почистваме гъбите и ги свар...

Прескоп

Продукти: • 2,5 кг телешко месо • 2 броя свински момици • 4 броя свински езици • 2 броя свински уши • 125 г сол • 3 г селитра • 3 г захар • 20 г бахар • 6 г карамфил • 3 г джинджифил • 1 л вода Начин на приготвяне: Почистваме телешкото месо от ...

Пържено птиче месо в буркани

Обезкостяваме птичето месо и оформяме парчета (пържолки) с дебелина 2 см. Осоляваме на вкус - 20 г сол на 1 кг месо, поставяме в тавичка, която повдигаме от едната страна. Така месото престоява 6-8 часа, за да се осолят парчетата и да се отдели водата им. После го изпържвам...

Розови рибни рулца

Продукти: (за 4 порции) • 4 филенца от хек • 150 г моркови • сокът от 1 лимон • 4 пера от пресен лук • 30-40 г грах от консерва • 30 г сладка царевица • 1 ч.л. сок от червено цвекло • 1 ч.л. шампанско • 1 ч.л. гликоза • 20 г овесени ядки • 20 г орехови яд...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо има леко крушовидна форма. Разстила се върху маса. Поръсва се обилно със ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и жилите от месото, нарязваме го на парчета по 40-50 г едното и пържим в съд с мал...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината. Посоляваме и прибавяме дафиновите листа - разбъркваме сместа и като изстине я ...

Сардели с ябълки

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг сардели, без глави • 2-3 големи ябълки • 1 белтък • 50 г царевично брашно • 2 с.л. захар • 1 с.л. оцет • 150 мл зеленчуков бульон • 4 стръка пресен естрагон • 2 с.л. студена вода • 50 мл олио • 1 щипка карамфил • 3 с.л. яб...

Свинско филе в зелев сок

Продукти: (за 8 порции) • 1 кг свинско филе • 2 л зелев сок • 10 скилидки чесън • 2-3 ч.л. червен пипер • черен пипер, кимион Начин на приготвяне: Заливаме свинското филе със зелевия сок и го варим на слаб огън. Изваждаме свареното филе и още топло го...

Скумрия с кисело мляко

Продукти: (за 4 порции) • 4 филета пушена скумрия • 1 главичка зелен лук и перата на 2-3 стръка • 1 връзка репички • 1 кофичка кисело мляко • 50 г трапезна майонеза • 1 ч.л. лимонов сок • магданоз, копър • бял пипер, сол Начин на приготвяне: Разбив...

Смесен ордьовър

Продукти: • 500 г картофи • 6-7 с.л. майонеза • 1 маринована камба • 2-3 кисели краставички • 200 г печено месо • 50 г кашкавал • 50 г сирене • 2 глави лук • 5-6 твърдо сварени яйца • 200 г шпеков салам • 2 сарфалада • 3-4 мариновани моркова • 6-8 гъ...

Солена скумрия в източен стил

Продукти: (за 4 порции) • 4 солени скумрии • 100 г бял хляб • 3 с. л. масло • 1/2 ч. ч. прясно мляко • 2 глави лук • 1/2 ч. ч. орехови ядки или фъстъци • 1 ябълка • 3 яйца • 2-3 с. л. майонеза • 4 домата • 1 щипка настъргано индийско орехче • 2-3 скили...

Солена цаца в малки буркани

Начин на приготвяне: Цацата се осолява и престоява 1 денонощие, като през това време се разбърква 2 пъти. След това рибата се изважда, измива се в гевгир на течаща вода и се поставя в съд с оцет, който трябва да покрива рибата. Там престоява 3 часа, след което отново се слаг...

Студен ростбиф със зеленчуци

Продукти: (за 4 порци) • 600 г говеждо или телешко месо от гръдната част • 3 с. л. краве масло • 4 домата • 1 глава червено зеле • 2 краставици • хрян • зелена салата • сол,черен пипер Начин на приготвяне: Почистваме месото от сухожилията, измиваме г...

Студена скумрия по нормандски

Продукти: • 1 кг дребна скумрия • 2 моркова • 2 глави лук • 1 лимон • 1 с. л. черен пипер • 3 ч. л. сол • 1/2 ч. л. кимион • 1 дафинов лист • 1 карамфилче • 1 бутилка сухо бяло вино Начин на приготвяне: Почистваме рибите, а лука и морковите наряз...

Студени сарми

Продукти: (за 4 порции) • 4 зелеви листа • 150 г свинско месо от плешката • 150 г телешко месо от плешката • 50 г сланина • 50 г ориз • 1 парченце лук • 3 с.л. олио • 1 чушка • 2-3 скилидки чесън • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме о...

Студено антре с език

Продукти: • 500 г език • 60 г краве масло • 1 консерва грах • 1 малко бурканче мариновани гъби • черен пипер, индийско орехче, сол Начин на приготвяне: Добре измития език варим в студена подсолена вода, вадим го топъл и го обливаме със студена вода. Обелва...

Студено свинско печено

Продукти: • 400 г свинско филе /цяло парче/ • 2-3 скилидки чесън • 1 свинско краче • 1 дафинов лист • 150 мл сухо бяло вино • магданоз,черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме обелените скилидки чесън на ивички и ги забождаме в месото. Навиваме го...

Студено филе със сметана

Продукти: • 1 кг свинско филе • 1 дафинов лист • 10-12 зърна черен пипер • сол За заливката: 1 кофичка сметана 2-3 с.л. кисело мляко 1 корен хрян 15-20 маслини сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме месото. Слагаме го, както е цял...

Телешко с рибен сос

Продукти: • 600 г крехко телешко месо • 1 ч.ч. олио • 2 скилидки чесън • 100 г риба тон • 5-6 филета от сардела • сокът от 1 лимон • 2 жълтъка • 1 ч.ч. сметана • 8 с.л. сухо бяло вино • 1 ч.л. ябълков оцет • 1/2 ч.л. захар • черен пипер, сол Начин...

назаднапред
Начало