Кулинарни рецепти » Ястия с дреболии и колбас » Ястия с колбаси

Ястия с дреболии и колбас:

Картофи с наденица на фурна

Продукти: • 1,5 кг картофи • 500 г наденица • 3 глави лук • 2-3 печени чушки • 3-4 домата • 100 г кашкавал • 100 мл олио • 1 кубче зеленчуков бульон Начин на приготвяне: Картофите сваряваме и нарязваме на колелца. Нарязаните лук, чушки и домати запърж...

Картофи с паприкаш и шунка

Продукти: (за 4 порции) • 7-8 картофа • 1-2 пиперки • 3 домата • 400 г шунка /пушен бекон, пушени гърди/ • 1/2 к.ч. олио • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме зеленчуците. Картофите нарязваме на ...

Картофи с шунка

Продукти: (за 4 порции) • 700-800 г картофи • 250 г шунка • 500 мл прясно мляко • 1 с.л. брашно • 1 глава лук • 4-5 с.л. олио • 3 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме...

Картофи със сланина

Продукти: • 1 кг картофи • 2 глави лук • 200 г сланина • 2 с.л. брашно • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме сланината на малки парченца и я запържваме. Прибавяме ситно нарязания л...

Карфиол с шунка

Продукти: (за 4 порции) • 1 малка главичка карфиол • 250-300 г пилешка шунка • 1 к.ч. прясно мляко • 30 г краве масло • 2 яйца • 1 к.ч. кисело мляко /или сметана/ • 1 к.ч. галета • сол Начин на приготвяне: Варим карфиола в подсолена вода, към която с...

Каша от създърма

Продукти: (за 5 порции) • 500 г създърма • 4 стръка праз • 4 с.л. брашно • 1 ч.ч. разтопена мазнина • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме праза, измиваме го и го нарязваме на дребно. Задушаваме го в сгорещената мазнина,...

Кашкавал с колбаси на фурна

Продукти: (за 4 порции) • 200 кашкавал • 200 г колбаси /шунка, кренвирши, пресен салам и др./ • 1 пакетче краве масло • 4 яйца, 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 2 с.л. брашно • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото в тавичка. Почистваме кашк...

Кисело зеле по гасконски

Продукти: (за 6 порции) • 1,5 кг кисело зеле • 1 кг картофи • 250 г пушена сланина • 150 г шунка • 150 г готова пача • 6 ловджийски наденици • 200 г луканка • 150 г солена сланина /нашарена с месо/ • 3 сарфалада • 20 г свинска мас • 1 л бяло вино • сол...

Кисело зеле с пушена сланина

Кисело зеле с пушена сланина Продукти: (за 4 порции) • 500 г кисело зеле • 1 голяма глава лук • 100 г пушена сланина • 250 мл сухо бяло вино • 1 с.л. свинска мас • 1 ч.л. кимион • 2 дафинови листа • по желание 5-6 зърна хвойна Начин на приготвяне: ...

Кнедли със сланина по тиролски

Продукти: (за 2 порции) • 6 бели хлебчета • 100 г сланина • 1 глава лук • 2 с.л. ситно нарязан магданоз • 2 яйца • 500 мл прясно мляко • 70 г салам • 1-2 с.л. брашно • сол Начин на приготвяне: Нарязваме сланината на малки кубчета и я запържваме зае...

Колбаси в тесто

Продукти: (за 4 порции) • 300 г пресни колбаси /кренвирши, леберкез, хамбурски салам, шунка и др./ • половин пакетче краве масло • 50 г кашкавал • 3 с.л. брашно • 3 ч.ч. прясно мляко • 2 яйца • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме колбасите на ...

Колбаси със сос

Продукти: (за 2 порции) • 300 г сарфалади • 2 с.л. мазнина • 3 с.л. препечено брашно • 1 ч.ч. бяло вино • 2 домата • 2 скилидки чесън • 3-4 листчета босилек • 1 щипка мащерка или магданоз • сол Начин на приготвяне: Изпържваме нарязаните колбаси в м...

Комбинирани шишчета

Продукти: (за 5 порции) • 350 г тънки пресни колбаси /дебърцини, кренвирши, ловджийска наденица/ • 150 г пушени гърди /сланина/ • 150 г черен дроб • 150 г арпаджик • 3 чушки Начин на приготвяне: Нарязваме колбасите на парченца с дължина около 4 см, а пуш...

Корона от патладжани

Продукти: (за 4 порции) • 5 патладжана • 500 г сурова наденица • 3 глави лук • 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз • 2-3 скилидки чесън • 1 филия сух бял хляб • 1-2 с.л. брашно • 1 дафинов лист • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме два от па...

Крапфени с шунка и кашкавал

Продукти: • 1 кг картофи • 1 ч.л. сол • 1 с.л. краве масло • 1 яйце • 1-2 ч.ч. брашно За плънката: • 200 г шунка • 200 г кашкавал • магданоз Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги прекарваме през преса. П...

Краставици в шунка

Продукти: • 4 къси, еднакви по дължина краставици • 12 тънки резена шунка с дължината на краставиците • 40 г кашкавал Начин на приготвяне: Отрязваме основата и върховете на краставиците и ги срязваме по дължина на четвъртинки. Бланшираме ги около 3 минути във ...

Кренвирши в доматен сос

Продукти: (за 4 порции) • 4 кренвирша • 4 яйца • 2 глави лук • 4 с.л олио • 1 к.ч. доматен сок • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекне, прибавяме кренвиршите, нарязани на колелца, и ...

Кренвирши в картофено тесто

Продукти: (за 4 порции) • 300 г кренвирши • 250 г картофи • 2 яйца • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Сваряваме картофите, обелваме ги, прекарваме ги през преса и ги омесваме с брашното, едното яйце, жълтъка от второто...

Кренвирши в тесто

Продукти: (за 4 порции) • 400 г кренвирши • 30 г краве масло • 100 г брашно • 2 яйца • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Смесваме пресятото със солта брашно, яйцата и част от прясното мляко и разбиваме добре. Добавяме ост...

Кренвирши на фурна

Продукти: (за 6 порции) • 6 кренвирша • 6 тънки филийки пушени гърди • 200 г кашкавал • 1 1/2 ч.ч. доматен сок • 1 с.л. горчица • мащерка • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разрязваме кренвиршите по дължина, но не до края. Намазваме ги с горчица и...

Кренвирши с кашкавал

Продукти: (за 4 порции) • 4 кренвирша • 2 с.л. олио • 2 с.л. ситно нарязан магданоз • 3 с.л. горчица • по 1/4 ч.л. червен пипер и къри • 100г кашкавал • 100г салам Начин на приготвяне: Цепваме кренвиршите по дължина. Смесваме магданоза, горчицата,...

Кренвирши с млечна заливка

Продукти: (за 4 порции) • 5-6 кренвирша • 30 г краве масло • 2 пакетчета сирене „Крема” • 2 с.л. сметана • 4 яйца • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме кренвиршите на кръгчета, които разпределяме в 4 гювечета. Слагаме във всяко гювече по малко...

Кренвирши с ориз

Продукти: (за 4 порции) • 600 г кренвирши • 300 г ориз • 60 г кашкавал • 4 пиперки от консерва • 2-3 с.л. олио • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме. Нарязваме пиперките на парченца и леко ги за...

Кренвирши с царевица

Продукти: (за 4 порции) • 3 ч.ч. отцедени царевични зърна от консерва • 400 г кренвирши • 2 ч.ч. прясно мляко • 2 яйца • 1 к.л. червен пипер • 1 щипка захар • сол Начин на приготвяне: Смесваме царевичните зърна със ситно нарязаните кренвирши. Поръсваме ...

назаднапред
Начало