Продукти: (за 4 порции)
• 5-6 кренвирша
• 30 г краве масло
• 2 пакетчета сирене „Крема”
• 2 с.л. сметана
• 4 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме кренвиршите на кръгчета, които разпределяме в 4 гювечета. Слагаме във всяко гювече по малко масло, захлупваме и печем 10 мин в силна фурна.
Отделно разбиваме сиренето със сметаната. Подправяме с черен пипер и сол и при непрекъснато бъркане прибавяме едно по едно яйцата. Разбиваме, докато получим пухкава смес. Разливаме сместа по гювечетата и ги запичаме съвсем леко във фурната.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...