Кулинарни рецепти » Десерти » Суфлета и парфета

Десерти:

Парфе със сметана

Продукти: • 2 яйца • 2 с.л. кристална захар • 2 с.л. брашно • 4 ч.л. желатин • 1 голяма кофичка сметана • 8 с.л. пудра захар • 1 ванилия • половин кофичка кисело мляко • 2 с.л. настърган шоколад Начин на приготвяне: Отделяме жълтъците и ги разбивам...

Плодово парфе

Продукти: • 2 кофички кисело мляко • 2 яйца • 2 с.л. желатин • 1 ч.ч. захар • 7-8 бишкоти • 1 к.ч. смлени орехови ядки • 1 с.л. стафиди • 300 г кайсии • 100 г сини сливи Начин на приготвяне: Слагаме желатина в малко вода и го разтваряме на водна ба...

Портокалово суфле

Продукти: (за 4 порции) • 5 портокала • 40 г краве масло • 40 г брашно • 50 г захар • 3 белтъка • пудра захар за поръсване Начин на приготвяне: Загряваме фурната на 200°С. Изцеждаме сока на единия портокал, а кората му настъргваме на ситно. Измива...

Студено суфле

Продукти: • 4 яйца • 500 г сметана • 130 г захар • 200-300 г пресни малини • 5 с.л. желе от малини • 1 с.л. ликьор от вишни Начин на приготвяне: Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците с половината от захарта, докато станат на пяна. Отделно ...

Суфле от грис

Продукти: • 50 г грис • 150 г пудра захар • 3 ч.ч. прясно мляко • настъргана лимонова кора • 2 с.л. масло • 5 яйца • пудра захар за поръсване • сладко от вишни за намазване Начин на приготвяне: Възвираме млякото със захарта, намаляваме котлона и при...

Суфле от извара с плодове

Продукти: • 250 г извара • 50 г пудра захар • 2 яйца • 1 с. л. нишесте • 1 пакетче ванилена захар • 1 с. л. лимонов сок • 1 с. л. нарязани фъстъци • 250 г пресни или замразени ягоди (малини, къпини) • 1 с. л. пудра захар • 2 с. л. червено вино Начин н...

Суфле от кайсии

Продукти: • 400 г кайсии • 4 яйца • 5 с.л. кристална захар • 2 ч.л. настъргана лимонова кора • 500 г извара • 6 с.л. пудра захар • 2 с.л. смлени бадеми • 1-2 ванилии Начин на приготвяне: Обелваме кайсиите и ги нарязваме на малки парченца. Разби...

Суфле от кестени

Продукти: • 2 ч.ч. пюре от кестени /сварени, обелени и пресовани кестени / • 1 ч.ч. прясно мляко • 2 с.л. брашно • 4 с.л. кристална захар • 1 ч.ч. пудра захар • 6 белтъка Начин на приготвяне: Размиваме брашното с млякото и кристалната захар, прибавяме пюр...

Суфле с бисквити

Продукти: • 10 ронливи бисквити • 5 с.л. конфитюр от кайсии • 5 яйца • 3 с.л. захар • краве масло за намазване на формата • плодов сироп за поливане Начин на приготвяне: Счукваме бисквитите на ситно и ги смесваме с конфитюра, захарта и предварително разб...

Суфле с касис

Продукти: • 300 г червен касис • 100 г среда от кифла • 250 мл прясно мляко • 4 яйца • 200 г захар • 100 г краве масло • 2 ванилии • пудра захар Начин на приготвяне: Измиваме касиса и го подсушаваме. Накисваме кифлата в прясното мляко, след което я и...

Суфле с млечна заливка

Продукти: • 200 г краве масло • 250 г брашно • 150 г захар • 500 мл прясно мляко • 1 ванилия • 8 яйца • сол За заливката: • 500 мл прясно мляко • 3 с.л. брашно • 2 жълтъка • 100 г захар • 2 с.л. ром • 3 с.л. какао Начин на приготвяне: ...

Суфле с орехи

Продукти: (за 4 порции) • 100 г орехови ядки • 6 яйца • 100 г захар • 1 ч.ч. прясно мляко • 3 с.л. брашно • 1 с.л. пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме заедно със захарта. Прибавяме брашното, мляко...

Суфле със сини сливи

Продукти: • 100 г краве масло • 220 г брашно • 250 г захар • 100 г бадемови ядки • 700 г сини сливи • 1 каф.л. канела • 2 с.л. галета • 8 яйца • 3 ч.ч. прясно мляко • настъргана лимонова кора • сол Начин на приготвяне: Сваряваме млякото с 1-2 щ...

Суфлета в лимон

Продукти: • 6 големи лимона • 3 големи жълтъка • 5 с.л. захар • 1 с.л. настъргана лимонова кора • 4 белтъка Начин на приготвяне: Загряваме фурната на 190°C. Разполовяваме надлъжно лимоните и с лъжичка издълбаваме цялата им месеста част. От нея изстискваме 2...

Торта Парфе

Продукти: • 6 яйца • 1 к.ч. захар • 1 к.ч. брашно • 2 ч.ч. пудра захар • 3 с.л. какао • 25 г желатин • 2 ванилии • 500 мл сметана Начин на приготвяне: Разбиваме 2 яйца със захарта и 2 с. л. хладка вода до сгъстяване. Прибавяме внимателно брашното, пр...

Хамбургско парфе

Продукти: • 5 яйца • 1 ч.ч. захар • 1 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1 с.л. какао • конячна есенция • шоколадови пръчици за поръсване За сиропа: • 1 ч.ч. вода • 6 с.л. захар За намазване: • 1 ч.ч. подсладена сметана • конфитюр от ягоди...

Шоколадово суфле

Продукти: • 3 с. л. сварено силно кафе • 100 г настърган млечен шоколад • 6 жълтъка • 2 с. л. пудра захар • 200 мл топло мляко • 220 мл сметана Начин на приготвяне: Настъргания шоколад разтопяваме в кафето на слаб огън или на гореща водна баня с непрекъс...

Ягодово суфле

Продукти: • 500 г ягоди • 150 г захар • 2 яйца • 50 г брашно • 200 мл течна сметана • 1 бакпулвер • 1 ванилия • 20 г краве масло • настърганата кора от 1 лимон • сол Начин на приготвяне: Поръсваме ягодите с 50 г захар и ги оставяме да попият заха...

назад
Начало