Кулинарни рецепти » Мезе от шкембе с чесън

 Мезе от шкембе с чесън

Продукти:

• 800 г телешко шкембе
• сокът от 2 лимона
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. краве масло
• черен пипер, магданоз, сол
• 1 ч.ч. оцет за измиване на шкембето

Начин на приготвяне:

Натъркваме шкембето отвън и отвътре със сол и оцет. Измиваме го в няколко води и го накисваме за 2 часа в студена вода, към която сме прибавили оцета.

Измиваме го отново, слагаме го в тенджера под налягане и заливаме с 2 ч.ч. студена вода. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 1 час.

Нарязваме свареното шкембе на ивички и го подреждаме в плато. Поръсваме го със сока от лимоните и прибавяме счукания с малко сол чесън. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Заливаме с горещото масло и украсяваме с клончета магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало