Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кисела зелка
• 1 1/2к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 2-3 дафинови листа
• 5-6 зърна черен пипер
• 3-4 зърна бахар
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето и го слагаме на огъня, без да добавяме мазнина.
Щом поомекне наливаме олиото, поръсваме червения пипер, прибавяме дафиновите листа, черния пипер и бахара. Разбъркваме, наливаме малко гореща вода и пържим, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...