Кулинарни рецепти » Задушена агнешка плешка със зеле

 Задушена агнешка плешка със зеле
/Норвегия/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г обезкостена агнешка плешка
• 30 г краве масло
• 1 малка зелка
• 1 к.ч. кисела сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го изпържваме в сгорещеното масло. Посоляваме, прибавяме 5-6 зърна черен пипер, наливаме 1 ч.ч. гореща вода, захлупваме и задушаваме почти до омекване.

Нарязваме зелето на едри парчета, прибавяме го към месото и продължаваме да задушаваме, докато продуктите омекнат и течността се изпари. Преди поднасяне заливаме с кисела сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало