Кулинарни рецепти » Пияно агнешко-ябълково рагу

 Пияно агнешко-ябълково рагу
(Франция)

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г агнешко месо
• 1 глава лук
• 1 бутилка ябълково вино (може да се замени с бяло вино)
• 5 зелени ябълки
• 4 червени ябълки
• 100 г свинска кайма
• 75 г бекон
• 1 с.л. краве масло
• 1/2 ч.л. смлян джинджифил
• 1/2 ч.л. смлян кориандър
• 4 с.л. сос "Калвадос"
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Ден преди приготвянето на ястието, нарязваме месото на парчета, слагаме го в тенджера, посипваме с накълцания лук, заливаме с виното и оставяме в хладилника да се маринова. На другия ден изваждаме месото, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Отливаме малко от маринатата в друг съд и връщаме месото.

Сгорещяваме 1 с.л. масло и в продължение на 5 минути запържваме нарязания на кубчета бекон, като към края прибавяме джинджифила и кориандъра. Сипваме изпържения бекон при месото с лука. Задушаваме на тих огън около 1 час.

Нарязваме зелените ябълки на парчета и ги слагаме при месото - готвим още 30 минути. Внимаваме ябълките да не се разварят! Издълбаваме сърцевината на червените ябълки и ги варим цели в отлятата марината, докато омекнат.

Изпържваме каймата, посоляваме и подправяме с черен пипер. Изваждаме готовите ябълки, отцеждаме и ги разпределяме в чиниите. Напълваме ги с каймата.

Насипваме в чиниите и ябълчено-месното рагу. Стопляме соса "Калвадос" и поливаме с него ябълките.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало