Кулинарни рецепти » Пияно агнешко-ябълково рагу

 Пияно агнешко-ябълково рагу
(Франция)

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г агнешко месо
• 1 глава лук
• 1 бутилка ябълково вино (може да се замени с бяло вино)
• 5 зелени ябълки
• 4 червени ябълки
• 100 г свинска кайма
• 75 г бекон
• 1 с.л. краве масло
• 1/2 ч.л. смлян джинджифил
• 1/2 ч.л. смлян кориандър
• 4 с.л. сос "Калвадос"
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Ден преди приготвянето на ястието, нарязваме месото на парчета, слагаме го в тенджера, посипваме с накълцания лук, заливаме с виното и оставяме в хладилника да се маринова. На другия ден изваждаме месото, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Отливаме малко от маринатата в друг съд и връщаме месото.

Сгорещяваме 1 с.л. масло и в продължение на 5 минути запържваме нарязания на кубчета бекон, като към края прибавяме джинджифила и кориандъра. Сипваме изпържения бекон при месото с лука. Задушаваме на тих огън около 1 час.

Нарязваме зелените ябълки на парчета и ги слагаме при месото - готвим още 30 минути. Внимаваме ябълките да не се разварят! Издълбаваме сърцевината на червените ябълки и ги варим цели в отлятата марината, докато омекнат.

Изпържваме каймата, посоляваме и подправяме с черен пипер. Изваждаме готовите ябълки, отцеждаме и ги разпределяме в чиниите. Напълваме ги с каймата.

Насипваме в чиниите и ябълчено-месното рагу. Стопляме соса "Калвадос" и поливаме с него ябълките.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало