Кулинарни рецепти » Патладжани по китайски

 Патладжани по китайски

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г патладжани
• 300 г месо от свински бут
• 150 г алабаш
• 5 с. л. олио
• 4-5 скилидки чесън
• 2 с. л. оцет

За соса:

• 3 с. л. соев сос
• 2 с. л. червено вино
• 1/2 ч. ч. телешки бульон (може и от кубче)
• 1 ч. л. нишесте
• 1 ч. л. захар
• вегета

Начин на приготвяне:

Обелените патладжани нарязваме на колелца и пържим в сгорещено олио.

Месото нарязваме на тънки филийки, посоляваме, овалваме в брашно и изпържваме при непрекъснато бъркане. Прибавяме ситно нарязания алабаш, чесъна, оцета и патладжаните.

Разбиваме добре продуктите за соса и заливаме с него ястието. Разбъркваме и задушаваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало