Продукти: (за 4 порции)
• 500 г патладжани
• 300 г месо от свински бут
• 150 г алабаш
• 5 с. л. олио
• 4-5 скилидки чесън
• 2 с. л. оцет
За соса:
• 3 с. л. соев сос
• 2 с. л. червено вино
• 1/2 ч. ч. телешки бульон (може и от кубче)
• 1 ч. л. нишесте
• 1 ч. л. захар
• вегета
Начин на приготвяне:
Обелените патладжани нарязваме на колелца и пържим в сгорещено олио.
Месото нарязваме на тънки филийки, посоляваме, овалваме в брашно и изпържваме при непрекъснато бъркане. Прибавяме ситно нарязания алабаш, чесъна, оцета и патладжаните.
Разбиваме добре продуктите за соса и заливаме с него ястието. Разбъркваме и задушаваме.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...