Кулинарни рецепти » Фрикасе от телешко месо с картофи

 Фрикасе от телешко месо с картофи

Продукти: (за 5 порции)

• 800 г телешко месо от опашката
• половин глава лук
• 1 скилидка чесън
• 8 картофа
• 1 жълтък
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 40 г краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3-4 ч.ч. бульон или подсолена вода
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от кости, ципи и сухожилия, начукваме го леко и го нарязваме на порции. Поръсваме порциите с наситнения лук, брашното, черен пипер и сол. Запържваме ги в сгорещеното олио, като няколко пъти ги обръщаме. После наливаме горещия бульон, кипваме и варим на умерен огън до омекване на месото.

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги пасираме. Прибавяме млякото и разбития жълтък и приготвяме пюре. Изваждаме свареното месо, прецеждаме бульона и го смесваме с картофеното пюре. Разбъркваме, слагаме маслото, подправяме с черен пипер и сол на вкус и възвираме. Прибавяме месото и след 2-3 мин отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало