Продукти:
• 850 г овнешко месо
• 7-8 стръка праз
• 100 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 3 яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на късчета, посоляваме и го варим в малко вода до полуомекване.
Нарязваме на едро праза, задушаваме го до полуомекване в мазнината и малко вода, посоляваме и разбъркваме с червения пипер. Прибавяме месото и варим до омекване.
След това изсипваме ястието в тавичка. Заравняваме и притискаме с дървена лъжица. Заливаме с разбитите с малко вода яйца и запичаме във фурната.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...