Кулинарни рецепти » Украински голубци

 Украински голубци

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г смляно месо
• 60 г краве масло
• 800 г прясно зеле
• 120 г ориз
• 1 глава лук
• 15 г брашно
• 40 г доматено пюре
• 50 г кисела сметана
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза до омекване. След като изстине, го смесваме със смляното месо, солим със сол и черен пипер. Разбъркваме със ситно нарязания и изпържен в 20 г масло лук.

Поставяме зелевите листа за 5-7 мин във вряща вода. Отцеждаме ги и им изрязваме внимателно дебелите части. Във всеки лист слагаме от плънката, увиваме сарма, пържим сармите внимателно в 20 г масло и ги подреждаме в тенджера.

В остатъка от маслото изпържваме брашното, наливаме 250 мл вода и сметаната, прибавяме доматеното пюре, възваряваме и заливаме сармите. Задушаваме под похлупак 30-40 минути или във фурна без похлупак.

Можем да приготвим сармите без сметана, с по-голямо количество доматен сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало