Кулинарни рецепти » Украински голубци

 Украински голубци

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г смляно месо
• 60 г краве масло
• 800 г прясно зеле
• 120 г ориз
• 1 глава лук
• 15 г брашно
• 40 г доматено пюре
• 50 г кисела сметана
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза до омекване. След като изстине, го смесваме със смляното месо, солим със сол и черен пипер. Разбъркваме със ситно нарязания и изпържен в 20 г масло лук.

Поставяме зелевите листа за 5-7 мин във вряща вода. Отцеждаме ги и им изрязваме внимателно дебелите части. Във всеки лист слагаме от плънката, увиваме сарма, пържим сармите внимателно в 20 г масло и ги подреждаме в тенджера.

В остатъка от маслото изпържваме брашното, наливаме 250 мл вода и сметаната, прибавяме доматеното пюре, възваряваме и заливаме сармите. Задушаваме под похлупак 30-40 минути или във фурна без похлупак.

Можем да приготвим сармите без сметана, с по-голямо количество доматен сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало