Кулинарни рецепти » Пикантна кайма с ориз

 Пикантна кайма с ориз
(Мексико)

Продукти:

• 400 г кайма
• 200 г ориз
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 2 ч.ч. телешки бульон
• 1 връзка зелен лук
• 1 червена чушка
• 1 люто чушле
• 6-7 зелени маслини (без костилки)
• 2 с.л. зехтин
• 1 щипка куркума
• 1 щипка чили
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Щом поомекнат, прибавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен. Подправяме с куркума, чили, черен пипер и сол, наливаме бульона и варим, докато оризът омекне.

Отделно запържваме каймата и я прибавяме към ориза. Прибавяме също така маслините и нарязаните чушки, зелен лук и магданоз. Готвим още 3-4 мин и поднасяме ястието горещо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало